Krutu

Een ‘Krutu’ is in het binnenland van Suriname een vergadering, waar zaken betreffende een gemeenschap worden besproken in een bepaalde hiërarchie. The Back Lot gaf hieraan haar eigen twist, en startte in aanloop naar de verkiezingen van 2005 met het jongeren debatprogramma: Krutu. 

 

Aan de hand van een zorgvuldig geformuleerde stelling gaan jongeren met elkaar in debat over actuele maatschappelijke onderwerpen. Partijpolitieke onderwerpen worden vermeden. Hennah Draaibaar, een onpartijdige presentator, leidt het debat. Er is ook nog een moderator/ interpellant, die te allen tijde mag interrumperen. Zij geeft diepgang aan het onderwerp en belicht waar nodig een andere visie.


Het programma werd van 2005 – 2010 twintig keer per jaar uitgezonden op vier verschillende televisiestations in Suriname. De opnames van Krutu hebben vanwege het hoge kwaliteitsgehalte van het programma ook een hoog prijskaartje. Gebrek aan financiële middelen heeft erin geresulteerd dat het niet meer mogelijk is om hele seizoenen van Krutu op te nemen. Wel worden er in opdracht van organisaties incidenteel opnames gedaan die gekoppeld worden aan een bepaald onderwerp. 

Client:

n/a

Partners:

n/a