Patta x Nike x FC Barcelona

“We hebben een prachtige kans om Suriname internationaal op de kaart te zetten. Bovendien heeft dit project kansen geboden voor de audio visuele professionals, visagisten, stylisten, acteurs en figuranten die deel hebben uitgemaakt van de productie. Liefst 70 procent van de crew en cast komt uit ons eigen land”: Gino Refos, productieleider The Back Lot.

Ook Suriname is decor voor de nieuwe internationale commercial van het bekende Amsterdamse streetwear-merk Patta. Patta werkt samen met Nike en FC Barcelona om een nieuwe lijn uit brengen, met onder meer Air Max-sneakers en een Barcelona shirt.

Het is fantastisch dat we deze productie van de video die ruim 1 minuut duurt, mochten begeleiden. Het werken aan commercials, die een internationaal bereik hebben en met toppers in de industrie, zoals regisseur Paul Geusebroek, is gewoon fantastisch. Daar gaat ook ons hart sneller van kloppen.

Patta is ruim twintig jaar geleden opgericht door Edson Sabajo en Guillaume ‘Gee’ Schmidt, beiden met Surinaamse roots. Tegenwoordig is Patta niet meer weg te denken en wordt hun kleding in talloze landen verkocht en gedragen door beroemdheden over de hele wereld.

De productiebedrijven Iconoclast en Halal waren verantwoordelijk voor de productie van deze campagne. De film verbeeldt de fans die FC Barcelona wereldwijd heeft en omdat Patta Surinaamse roots heeft, wilden ze ook de Surinaamse fans meenemen in de film.

 ‘Iconoclast had ons al gevraagd het Amsterdamse gedeelte van de productie op te pakken, en vroeg ons later ook het Surinaamse stuk te doen. Wat we met liefde deden uiteraard, en wat resulteerde in een fantastische filmervaring met fantastische cast en een super crew’, aldus Job Sanders (Executive Producer bij Halal Amsterdam).