Leeuwin

The Back Lot is super trots op de crew en cast van de Nederlandse film ‘Leeuwin’.
Deze film is door een jury van 700 kinderen in Italië uitgeroepen tot de beste film van heel Europa.
De prestigieuze prijs werd uitgereikt op een filmfestival in Italië, waar al meer dan 50 jaar de belangrijkste filmprijzen voor kinderen worden toegekend.

Het verhaal van de film draait om Rosi, gespeeld door Alyssa van Ommeren, een 15-jarig meisje met veel voetbaltalent, maar weinig zelfvertrouwen. Wanneer ze naar Nederland verhuist, staat haar wereld op zijn kop. Gelukkig biedt een schoolvoetbaltoernooi haar de kans om op te bloeien.

The Back Lot was verantwoordelijk voor de lokale productie in Suriname.
Voor verschillende rollen zijn getalenteerde Surinaamse acteurs gecast, waaronder Carl Breeveld (opa van Rosi), Hillerey Cruden-Halfhide (oma van Rosi), Chanelle Fitz-James (schoolvriendin van Rosi) en Jadon Rijker (schoolvriend van Rosi).

De erkenning van de film ‘Leeuwin’ en het feit dat meer dan 50% van de crew en cast uit Suriname afkomstig is, bieden een unieke kans om Suriname te promoten als een prachtige en veelzijdige locatie voor filmproducties. En we hebben nogal wat te bieden, prachtige locaties, onze rijke cultuur en de gastvrijheid van onze Surinamers. 

‘Leeuwin’ is geregisseerd door Raymond Grimbergen, het scenario is geschreven door Jeroen Margry in samenwerking met Bodil Matheeuwsen. De rol van Rosi wordt vertolkt door Alyssa van Ommeren, een getalenteerde actrice van Surinaamse afkomst, die in 2021 deelnam aan The Voice of Holland.
De film werd geproduceerd door Levitate Film en The Media Brothers.

Leeuwin – Behind The Scenes