Kofi’s Tori

Samen keerden we terug naar het verleden, naar een tijd waarin Kofi, een veertienjarige jongen die tot slaaf was gemaakt, werkte op de Surinaamse plantage Buitenlust. De rol van Kofi wordt vertolkt door Daniel Kolf, een acteur met heel veel talent uit Suriname die het uitstekend doet in Nederland, waar hij al enkele jaren woont. Het voelde als thuiskomen voor Daniel toen hij hier in Suriname de hoofdrol mocht spelen in de jeugdserie ‘Kofi’s Tori’. 

De serie behandelt een gevoelig onderwerp: ons slavernijverleden.
Het is een deel van ons verleden dat ons nog dagelijks herinnerd wordt, bijvoorbeeld doordat ons kantoor zich bevindt in de Heerenstraat, midden in het historische centrum van Paramaribo.
In ons pand hebben ooit welgestelde witte mensen gewoond, die bediend werden door mannen en vrouwen die tot slaaf waren gemaakt. We zijn ons allemaal bewust van de verschrikkelijke behandeling die zij hebben ondergaan. 

Met ‘Kofi’s Tori’ willen we vooral kinderen, maar ook volwassenen, een inkijkje geven in deze duistere periode uit onze geschiedenis. Het is bijzonder dat, hoewel de serie zich afspeelt tijdens de slavernijperiode, Kofi kan vloggen en een mobiele telefoon heeft.

Voor deze serie, die in Nederland is uitgezonden, mocht The Back Lot de lokale productie verzorgen. En het is altijd geweldig om te werken met het lokale team dat we hebben samengesteld, want ook voor deze productie kwam 70 procent van de crew en cast uit Suriname.

‘Kofi’s Tori’ is geregisseerd door Robbert Doelwijt jr. en is geschreven door Sergej Groenhart en Shirley Gast, onder eindredactie van Ashar Medina en Arnoud Bruinier.

Kofi’s Tori is in opdracht van NPO Zapp geproduceerd door Stepping Stone in coproductie met de Evangelische Omroep.